Obrazovanje po meri “naše dece”

Stranka slobode i pravde je na poziv studenata Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu izašla na teren kako bi pomogla pri rešavanju problema sa kojima se studenti, profesori i gosti navedenih fakulteta i Univerziteta svakodnevno susreću. Prilaz fakultetima i zgradi Rektorata je oštećen, stepenice nisu funkcionalne, često se lome i obrušavaju. Sve je to krivica trenutne gradske vlasti jer je upravo parcela broj 10473/1 u vlasništvu Grada Kragujevca.

Već nekoliko meseci unazad slušamo priče o rekonstrukciji Trga Radomira Putnika kog je aktuelna gradska vlast pretvorila u betonsku ploču, brisan prostor bez ijednog drveta na njemu, a što će građane grada Kragujevca da košta blizu 450.000.000 dinara.

Nažalost, niko od aktuelne gradske vlasti se nije setio da barem sanira prostor ispred Univerziteta u Kragujevcu, te studenti svaki put kada moraju koristiti pomenute stepenice, strepe od pada ili lomljenja istih.

Ovim putem, Stranka slobode i pravde poziva gradsku vlast da sanira stepenište ispred zgrada Rektorata, Pravnog i Ekonomskog fakulteta preko kojih se predstavnici iz gradske uprave često slikaju i „ponosno“ šetaju jer je od opšteg javnog interesa da najbolji srpski Univerzitet ima dostojanstven, a pre svega bezbedan prilaz. Takođe podsećamo gradsku vlast da je Univerzitet u Kragujevcu noseći deo razvoja grada i da je od iskonskog značaja prvenstveno za nove, mlade generacije.

Stranka slobode i pravde takođe smatra da je, pored funkcionisanja samih visokoškolskih ustanova, veoma bitno obezbediti osnovne uslove rada, a u ovom slučaju dolaska na predavanje i posao.

Još jednom pozivamo gradsku vlast da sanira prilaz ka Univerzitetu u Kragujevcu, Pravnom i Ekonomskom fakultetu i da konačno počne da brine o našoj deci onako kako su govorili u svojoj predizbornoj kampanji. Ukoliko aktuelna gradska vlast to ne želi ili nema novca, jer ovo nije predviđeno u ovogodišnjem budžetu grada Kragujevca, građanima grada Kragujevca poručujemo da će se ovim pitanjem baviti nova, odgovorna vlast koja će stvoriti bolje uslove i mogućnosti za kvalitetno i odgovorno obrazovanje mladih.